Je winkelwagen

Herkent u het beeld dat er ontzettend veel website’s zijn met zinvolle informatie, maar dat het lastig is om ze allemaal te onthouden? Ze allemaal als favoriet in de browser te plaatsen is ook onoverzichtelijk.

Google geeft alleen resultaten als er specifiek op een onderwerp wordt gezocht (en dan nog bekijken we alleen de eerste resultaten).

Als Civiel ingenieur kwam ik regelmatig interessante website’s tegen maar helaas vergat ik ze ook weer net zo snel. En dat is zonde, want er een schat aan informatie op het internet te vinden.

Er bestaan al website’s die een overzicht geven, maar die zijn vaak voorzien van veel reclame en de links worden niet altijd even goed bijgehouden. Vanuit het motto: ‘als je denkt dat je het zelf beter kan’ is een aantal jaren geleden begonnen met het opzetten van Civilsite.

Civilsite heeft als doel om op een overzichtelijke manier kennis en informatie te ontsluiten en toegankelijker te maken voor een breder publiek. In de eerste plaats om efficiƫnter te kunnen werken, maar ook om bouwfouten en verspilling te voorkomen. Verspilling omdat er veel tijd en energie in is gestoken om informatie te ontsluiten en omdat er nog steeds dagelijks ontwerp- en uitvoeringsfouten worden gemaakt die voorkomen hadden kunnen worden als ze waren gebaseerd op de juiste informatie.

Civilsite is een jong platform en groeit rustig door. De website kan nog van structuur veranderen omdat er wordt gekeken hoe we informatie zo overzichtelijk mogelijk kunnen presenteren.

Civilsite is gemaakt door een GWW’er en bedoeld voor GWW’ers. Dus geef vooral feedback, kom met tips, deel het bestaan van Civilsite en samen kunnen we nog beter worden in ons werk.

ing. S. Olie